Privé Sessies

Yogatherapie

Herken jij dit?

Door lichamelijke, psychische of emotionele klachten voel je je uit balans

Je zoekt afleiding om je zorgen of pijn te vergeten

Je klachten belemmeren je om voluit te kunnen genieten

Rust en tijd voor jezelf nemen vind je lastig

Je merkt dat stress je klachten verergert

Yogatherapie

Als yogatherapeut kijk ik zowel vanuit de traditionele yoga (filosofie) als vanuit de westerse kijk op medische en psychische klachten. Ik richt mij niet alleen op jouw specifieke klacht, maar op de mens als geheel. 

Daarom is de eerste afspraak ook een uitgebreide intake. De 2e sessie is een fysieke intake waarbij we samen jouw houding, ademhaling en bewegingsmogelijkheden gaan onderzoeken. De overige sessies bestaan uit een combinatie van asana’s (houdingen), pranayama (ademhalingsoefeningen), meditatie en yoga nidra. Alles er op gericht om je sterker te voelen en meer te genieten van het leven.

Een belangrijk onderdeel van yogatherapie is het toepassen in je dagelijks leven. Afhankelijk van jouw vraag en klacht onderzoeken we hoe dit voor jou het beste in jouw leven past. Je krijgt dus ook ‘huiswerk’ mee naar huis.

Met welke klachten kan ik bij yogatherapie terecht?

Dit is heel divers, maar je kunt denken aan (een combinatie van):

Stress en/of burnoutklachten 

Angst of depressie

Slaap en/of vermoeidheidsklachten

(Chronische) Pijnklachten

Spijsverteringsklachten

Ademhalingsklachten

Spier-, skelet- of gewrichtsklachten

Neurologische aandoeningen (zoals Parkinson of MS)

Wat levert yogatherapie je op?

Dit is uiteraard per traject verschillend, maar denk aan:

  • Je kunt beter omgaan met je fysieke (pijn)klachten
  • Je leert momenten van rust voor jezelf in te bouwen in je dagelijks leven
  • Je slaapt beter
  • Je hebt meer energie
  • Je zit beter in je vel

Waaruit bestaat dit yogatherapie traject?

We starten altijd met een uitgebreid intakegesprek van 75-90 minuten. Dit intakegesprek is gratis en op basis van dit gesprek bekijken we of we samen aan de slag gaan. Daarnaast bestaat het traject uit:

– 4 yoga therapie sessies. Elke sessie is tussen de 75-90 minuten  (dit is inclusief even napraten met thee en wat lekkers)
– PDF’s met houdingen en/of audiobestanden met oefeningen voor thuis
– In de periode dat je de yogatherapie bij mij volgt, mag je altijd een telefonische afspraak maken om je hart te luchten of om vragen te bespreken.

De kosten zijn: €445,- voor het traject. 
(t/m december 2021 slechts €375,- i.v.m het afronden van mijn opleiding tot yogatherapeut)

Losse sessies kun je bijboeken voor €89,- per keer (t/m december 2021 €69,-).

Veel gestelde vragen

Voor wie is yogatherapie?

Eigenlijk kan bijna iedereen bij yogatherapie terecht. In een aantal gevallen zal ik je adviseren dat het verstandiger is om een ander traject aan te gaan of eerst langs de huisarts of fysiotherapeut te gaan. Twijfel je hierover en wil je eerst even bellen voordat we een uitgebreide intake plannen? Stuur mij gerust een berichtje!

Hoe ziet een yogatherapie traject er uit?

Een yogatherapie traject bestaat uit in ieder geval één uitgebreide mondelinge intake van 75-90 minuten (deze intake is gratis!), en 4 yogatherapie sessies. De eerste sessie is vooral bedoeld als fysieke intake: welke houdingen of bewegingen voelen wel of niet goed? Hoe is jouw adem? Hoe voel je je na de sessie? Al deze informatie neem ik mee in het vormgeven van de overige sessies. Hoe deze er uit zien is dan ook per persoon verschillend. Er is altijd ruimte voor een kopje thee om even aan te komen. Daarna starten we met op jou afgestemde houdingen en bewegingen, we doen ademhalingsoefeningen en eindigen vaak met een restorative yoga houding (een ontspannen houding die we lang vasthouden), begeleide meditatie of yoga nidra.

Ik heb nog nooit yoga gedaan, is yogatherapie dan wel iets voor mij?

Zeker! Als yogatherapeut werk ik vooral met mensen die geen yoga ervaring hebben. De houdingen en oefeningen die we doen zijn volledig aangepast op jou: op jouw ervaring, op jouw lichaam, jouw energie op de dag zelf etc. Er is (ook tijdens de sessies) alle ruimte om vragen te stellen en samen op zoek te gaan naar aanpassingen van houdingen die bij jou passen.

Wat als ik na het yogatherapie traject verder wil?

Dit kan uiteraard! Het yogatherapietraject bestaat uit een intake en 4 yogatherapiesessies. Dit is vanuit mijn ervaring gezien het minimum aantal sessies dat nodig is om een effect te kunnen opmerken en zelf thuis aan de slag te kunnen met de oefeningen. Veel mensen gaan na dit traject door. Dit kan bijv. voor een bepaalde periode met een wekelijkse sessie zijn, maar ook een maandelijkse sessie als een soort ‘onderhoudsdosis’!

Bij een gewone yogales kan ik vanwege fysieke klachten bijna niets meedoen, hoe gaat dat bij yogatherapie?

Bij reguliere yogalessen willen docenten je vaak met alle liefde helpen om mee te kunnen doen met de les maar beschikken zij vaak niet over de juiste kennis óf genoeg tijd om je echt te kunnen helpen. Bij yogatherapie passen we de houdingen volledig op jou aan. Dat is het voordeel aan één op één een sessie volgen: ik heb alle tijd om samen met jou te ontdekken wat jij nodig hebt in een houding. Hiervoor gebruiken we allerlei hulpmiddelen: we doen yoga op de stoel (of in een rolstoel), tegen de muur voor meer stabiliteit, alleen liggend (een online sessie vanuit bed is ook mogelijk) of met gebruik van props zoals kussens, dekens, blokken en riemen. Al deze hulpmiddelen zijn in de studio aanwezig. 

Als eerste op de hoogte?

Ontvang diverse oefeningen, fijne ontspanningstips en nieuwtjes in de maandelijkse inspiratiemail.