Online Yogatherapie?

Yogatherapie bij burn-out kan dat ook online?

 Zeker! En voor sommige mensen werkt dat uitstekend. Er zitten wel wat voor- en nadelen aan én in sommige gevallen adviseer ik om toch echt (i.v.m. bijvoorbeeld de veiligheid) in mijn praktijk in Utrecht te werken. Ik heb de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet én leg uit hoe online yogatherapie er uit ziet. 

Voordelen online yogatherapie

* Je volgt de sessies vanuit je eigen veilige omgeving. Dit kan vooral fijn zijn als je bijvoorbeeld last hebt van angstklachten.

* Geen reistijd van en naar de praktijk. Dit is niet alleen qua tijdsinvestering fijn, het zorgt ook voor minder prikkels. Hoewel het in mijn praktijk heerlijk stil en rustig is, kan de fiets- of treinreis er naar toe wel voor veel prikkels zorgen. Extra fijn dus als je niet hoeft te reizen als je je uitgeput voelt door je burn-out. 

* Doordat het minder tijd kost is het makkelijker in te passen in je dag. Zo kun je ook yogatherapie volgen als je je werk weer aan het opbouwen bent. 

* Je kunt online ook een yogatherapie traject bij mij volgen als je niet in de buurt van Utrecht woont. Wel vraag ik je om één keer voor een intake naar de praktijk te komen. Als dit echt niet mogelijk is, kan ook de intake online.  

Nadelen online yogatherapie

* Online yogatherapie is minder geschikt bij o.a. PTSS en diabetes. Vanwege de veiligheid wil ik bij deze klachten in dezelfde ruimte zijn als de client om te kunnen handelen als dit nodig is. Twijfel je hierover? Neem dan gerust contact met mij op via de whatsapp button. 

* Je hebt er wat spulletjes voor nodig. Maar veelal kom je een heel eind met een yoga of ander sportmatje en een stapel kussens en dekens van je bed of bank.

* Je mag je eigen kopje thee zetten en je eigen spullen opruimen, dat is toch ook wel jammer 😉

* In real life kom ik je in bepaalde houdingen lekker instoppen met een dekentje en kussentjes. Dit moet je tijdens de online sessies helaas zelf doen. Maar als je eenmaal lekker ligt is het net zo goed ontspannen!

Even praktisch: hoe gaat het in z’n werk?

Allereerst hebben we een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt en om te onderzoeken of online yogatherapie voor jou de beste optie is. Zo ja, dan plannen we eenmalig een afspraak in de praktijk. Dit is dan een dubbele intake, zowel mondeling als fysiek. Deze afspraak is wel in real life omdat ik dan veel meer informatie krijg over hoe jij praat, loopt, beweegt etc. Informatie die ik daarna allemaal kan gebruiken als puzzelstukjes voor het invullen van de yogatherapie sessies. Is naar de praktijk komen om wat voor reden dan ook echt niet mogelijk, dan overleggen we samen wat de mogelijkheden zijn. 

De overige sessies vinden plaats via Zoom en duren 75 minuten. Het is wel belangrijk dat jij een goede internetverbinding hebt en een goede camera en microfoon op je laptop. De sessies via je telefoon volgen is helaas minder handig ivm het kleine scherm. Tijdens de sessie houd jij de camera en je geluid aan zodat ik jou goed kan volgen.

De eerste keer is het wellicht even wennen. Soms moet je even de plek van de laptop aanpassen of het scherm iets kantelen zodat ik je kan blijven zien. De ervaring leert dat als we daar de eerste keer wat extra tijd voor nemen, dit in de sessies daarna eigenlijk vanzelf gaat. 

lichaamsgerichte therapie

Interesse in Online Yogatherapie bij burn-out?

Voor de online yogatherapie sessies heb ik in 2024 voornamelijk ruimte op woensdag en vrijdag. Tijden zijn in overleg. De trajecten duren net als de trajecten in de praktijk minimaal 3 maanden. Prijzen en meer info kun je hier vinden.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur mij gerust een berichtje!