Yoga therapie

Lichaamsgerichte therapie middels 1-op-1 trajecten

Herken jij dit?

Je hebt fysieke en/of mentale klachten

Je vindt het lastig om grenzen aan te voelen

Daardoor ga je regelmatig over je grenzen en kom je uitgeput thuis

Je voelt dat er veel spanning in je lichaam zit

Rust en tijd voor jezelf nemen vind je lastig

Yoga als lichaamsgerichte therapie

Als yogatherapeut kijk ik zowel vanuit de traditionele yoga (filosofie) als vanuit de westerse kijk op medische en psychische klachten. Ik richt mij niet alleen op jouw specifieke klacht, maar op jou als mens, als geheel.

Daarom is de eerste afspraak ook een uitgebreide intake. De 2e sessie is een fysieke intake waarbij we samen jouw houding, ademhaling en bewegingsmogelijkheden gaan onderzoeken. De overige sessies bestaan uit een combinatie van asana’s (houdingen), pranayama (ademhalingsoefeningen), meditatie en yoga nidra. Alles er op gericht om je sterker te voelen en meer te genieten van het leven.

Een belangrijk onderdeel van yogatherapie is het toepassen in je dagelijks leven. Afhankelijk van jouw vraag en klacht onderzoeken we hoe dit voor jou het beste in jouw leven past. Je krijgt dus ook ‘huiswerk’ mee naar huis.

Met welke klachten kan ik bij yoga therapie terecht?

Dit is heel divers, maar je kunt denken aan (een combinatie van):

Stress en/of burnoutklachten 

Angstklachten, paniekaanvallen of depressie

Slaap en/of vermoeidheidsklachten

(Chronische) Pijnklachten

Spijsverteringsklachten

Ademhalingsklachten (bijv. Hyperventilatie) 

Auto-immuunaandoeningen

Trauma en PTSS

Post-Covid

Ervaringen met yoga therapie

{
Anne is een fijne, betrokken en kundige therapeut die werkt vanuit een mooie ruimte in het centrum van Utrecht. Ik kwam bij haar voor long covid klachten waardoor ik op verschillende manieren beperkt ben en reguliere lessen niet goed kan volgen. Zij zorgde na een uitgebreide intake voor aangepaste oefeningen die ik wel kan uitvoeren en stuurde ze na afloop van een afspraak per mail op.
Tijdens en na het traject had ik daardoor een aantal oefeningen tot mijn beschikking die ik na een paar maanden nog steeds dagelijks toepas. Dat helpt mij fysiek en mentaal beter in balans te blijven. Ik kan een yogatherapie traject bij Anne dus aanraden!
Anoniem
{De yogatherapie met Anne is waardevol. Het is fijn tijd te maken voor reflectie, oefening en rust. In m'n hoofd en lijf. Anne reikt ideeën en oefeningen aan, beweegt mee met mijn leven en houdt focus op eerder door mij gestelde doelen. Dat is prettig. Anne is daarbij geen yogi wannabee. Wat zij aanreikt is wat zij leeft en dat merk en voel je. Ze put uit brede kennis en veel ervaring. De tijd met Anne is daardoor altijd inspirerend en verrijkend. Ik beveel haar diensten van harte aan!
Jolande
{De yogatherapiesessies van Anne gericht op klachten van Crohn hebben voor mij een positieve uitwerking. De oefeningen geven mij naast een moment van rust ook meer aandacht voor mijn lijf en wat er binnen zich afspeelt. Ik merk dat ik steeds meer onbewust oefeningen toepas (bijvoorbeeld ademhaling en houdingen om mijn buik rust en ruimte te geven). Ik vind de sessies met Anne erg prettig, omdat ik het gevoel heb dat er oprechte interesse is en haar kennis en ervaring geven rust en ontspanning.  
Femke
{Yogatherapie brengt mij: een luisterend oor & uit mijn hoofd naar mijn lichaam in een veilige warme omgeving. Anne voelt heel goed aan wat je nodig hebt. Zeer betrokken, professioneel en ze ziet wat nodig is.
Marie-Anne
{De grootste take-away van de yogatherapie is voor mij dat ik handvaten heb meegekregen die niet alleen van toepassing zijn (geweest) in mijn hersteltraject, maar ook waardevol voor een continue bewaking van mijn balans. Uiteindelijk is het mijn lichaam en geest waarbij ik zelf regisseur ben in het maken van beslissingen. De yogatherapie heeft me geholpen deze beslissingen weer veel meer vanuit mijn gevoel te nemen. Hierdoor heb ik naast fysieke rust ook veel meer innerlijke rust ervaren en is dat voor mij absoluut de meerwaarde van yogatherapie naast medische adviezen en boven praat-sessies bij een reguliere therapeut.
Marije
{Ik ben zeer verheugd dat de één op één sessies bij Anne op mijn pad zijn gekomen. De warme en toegewijde persoonlijke aandacht die Anne geeft in combinatie met haar oog voor detail zorgen ervoor dat ik me veilig bij haar voel en diep kan ontspannen tijdens de sessies.
N.

Wat levert yoga therapie je op?

Dit is uiteraard per traject en persoon verschillend, maar je kunt denken aan:

 

 • Doordat je beter contact hebt met je lijf voel je je grenzen beter aan (en is het ook makkelijker om ze aan te geven)
 • Je leert momenten van rust voor jezelf in te bouwen in je dagelijks leven
 • Vanuit deze rust voelt het natuurlijker om gezonde keuzes voor jezelf te maken
 • Je slaapt beter en wordt uitgeruster wakker
 • Je energie is meer in balans: je weet zelf je energie te bewaken, voelt de signalen dat energie op begint te raken en weet hoe je jezelf weer op kunt laden
 • Je kunt beter omgaan met je fysieke (pijn)klachten
 • Je zit beter in je vel en staat sterker in je schoenen

Yoga therapie traject

stress yoga burn-out

3 maanden traject: Ontdek yoga therapie

 Inclusief:

 • Uitgebreide intake
 • Fysieke intake & ademhalingsassessment
 • 4 yogatherapiesessies (75 minuten) bij om de week
 • 10 yogatherapiesessies (75 minuten) bij elke week
 • Alle sessies volledig op jou afgestemd
 • Onbeperkt vragen stellen per mail & whats-app
 • Alle oefeningen overzichtelijk in een online omgeving
 • Oefeningen blijven ook na het traject voor jou toegankelijk

En minimaal:

 • 3 uitgewerkte yogaseries in PDF
 • 1 yoga nidra óf begeleide meditatie in MP3

Prijzen om de week:

Particulier: € 209,- per maand (incl. btw)

Bedrijven: € 249,- per maand (excl. btw)

Prijzen elke week:

Particulier: € 379,- per maand (incl. btw)

Bedrijven: € 449,- per maand (excl. btw)

Vergoedingen

In veel gevallen wil de werkgever financieel bijdragen aan een yoga therapie traject. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik je hierover adviseren. Vergoeding via de zorgverzekering is helaas niet mogelijk.

Ben je als werkgever/leidinggevende nieuwsgierig wat yoga therapie is en kan betekenen voor medewerkers? Plan ook dan gerust een kennismakingsgesprek in. 

Veel gestelde vragen

Voor wie is yogatherapie?

Eigenlijk kan bijna iedereen bij yogatherapie terecht. In een aantal gevallen zal ik je adviseren dat het verstandiger is om een ander traject aan te gaan of eerst langs de huisarts of fysiotherapeut te gaan. Twijfel je hierover en wil je eerst even bellen voordat we een uitgebreide intake plannen? Stuur mij gerust een berichtje!

Hoe ziet een yoga therapie traject er uit?

Een yogatherapie traject bestaat uit in ieder geval één uitgebreide mondelinge intake van 75-90 minuten, een fysiek en ademhalingsassessment, en 4 óf 10 yogatherapie sessies. De mondelinge intake is bedoeld om jou beter te leren kennen. We hebben het over je klachten en je wensen. Het fysieke en ademhalingsassessment draait vooral om: welke houdingen of bewegingen voelen wel of niet goed? Hoe is jouw adem? Hoe voel je je na de sessie? Al deze informatie neem ik mee in het vormgeven van de overige sessies. Hoe deze er uit zien is dan ook per persoon verschillend. Er is altijd ruimte voor een kopje thee om even aan te komen. Daarna starten we met op jou afgestemde houdingen en bewegingen, we doen ademhalingsoefeningen en eindigen vaak met een restorative yoga houding (een ontspannen houding die we lang vasthouden), begeleide meditatie of yoga nidra.

Ik heb nog nooit yoga gedaan, is yoga therapie dan wel iets voor mij?

Zeker! Als yogatherapeut werk ik vooral met mensen die geen yoga ervaring hebben. De houdingen en oefeningen die we doen zijn volledig aangepast op jou: op jouw ervaring, op jouw lichaam, jouw energie op de dag zelf etc. Er is (ook tijdens de sessies) alle ruimte om vragen te stellen en samen op zoek te gaan naar aanpassingen van houdingen die bij jou passen.

Wat als ik na het yoga therapie traject verder wil?

Dit kan uiteraard! Het yogatherapietraject bestaat uit een intake en 4 óf 10 yogatherapiesessies. Dit is vanuit mijn ervaring gezien het minimum aantal sessies dat nodig is om een effect te kunnen opmerken en zelf thuis aan de slag te kunnen met de oefeningen. Veel mensen gaan na dit traject door. Wel blijven we elkaar wekelijks of twee-wekelijks zien, ik werk niet met losse strippenkaarten.

Bij een gewone yogales kan ik vanwege fysieke klachten bijna niets meedoen, hoe gaat dat bij yoga therapie?

Bij reguliere yogalessen willen docenten je vaak met alle liefde helpen om mee te kunnen doen met de les maar beschikken zij vaak niet over de juiste kennis óf genoeg tijd om je echt te kunnen helpen. Bij yogatherapie passen we de houdingen volledig op jou aan. Dat is het voordeel aan één op één een sessie volgen: ik heb alle tijd om samen met jou te ontdekken wat jij nodig hebt in een houding.

Hiervoor gebruiken we allerlei hulpmiddelen: we doen yoga op de stoel (of in een rolstoel), tegen de muur voor meer stabiliteit, alleen liggend (een online sessie vanuit bed is ook mogelijk) of met gebruik van props zoals kussens, dekens, blokken en riemen. Al deze hulpmiddelen zijn in de studio aanwezig. 

Meer weten?

Check mijn blogpagina voor meer kennis, inzichten of ervaringen. Of boek hieronder direct een geheel vrijblijvende kennismakingscall.

gecertificeerd yoga therapeut
gecertificeerd yoga therapeut

Vind jij tijd voor jezelf nemen ook zo lastig?

Ik ben je stok achter de deur! Schrijf je in voor de rust reminder en je ontvangt elke maand een oefening in je inbox!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur mij gerust een berichtje!