Anne Elberse

Yogatherapie in Utrecht

Als yogatherapeut in Utrecht help ik jou de stilte in jezelf terug te vinden. Mijn sessies zijn helemaal gericht op jouw lijf, jouw geest en jouw energie.

Hi! Ik ben Anne en ik ben yogatherapeut in Utrecht

Zo’n 12 jaar geleden is yoga op mijn pad gekomen. En wat een reis is dat geweest! Van een wekelijkse yogales met een vriendin, naar diverse yogadocenten opleidingen, gevolgd door het geven van 16-20 groepslessen per week. Totdat ik tot de conclusie kwam dat dit mij niet gelukkig maakte. Hoe kon dat nou? Yoga was toch mijn passie? De coronacrisis gaf mij in 2020 de tijd hier bij stil te staan en op zoek te gaan naar een vorm van het delen van yoga die bij mij en mijn visie op yoga past.

En die vorm heb ik gevonden: kleinschalig, persoonlijk, toegankelijk met een focus op yogatherapie. Geen groepslessen meer voor 30 personen in een grote yogastudio. Maar kleine groepjes waarin we elkaar kennen en privé sessies om yoga echt toe te kunnen passen op jouw lijf en jouw leven. Dit geeft mij de kans om jou als mens als geheel te kunnen zien. Samen zoeken naar wat bij jou past. Ik help je graag op weg in deze zoektocht!

Inmiddels ben ik gecertificeerd yogatherapeut na het afronden van mijn 800-uurs opleiding aan The Yoga Therapy Institute.

gecertificeerd yoga therapeut

Kenmerkend voor mij

Persoonlijk

Yoga volledig toegespitst op jouw lijf en leven. Als ik in groepen werk zijn die altijd klein zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en we elkaar kunnen leren kennen. Werken we één-op-één dan hebben we eerst een uitgebreid kennismakingsgesprek.

Toegankelijk

Kun je door een fysieke of mentale klachten geen yogales vinden die bij je past? Of voel je je er niet op je gemak? Zowel voor privé als groepslessen ben je bij mij van harte welkom. Voor, tijdens en na de les denk ik met je mee hoe we de les passend kunnen maken voor jou.

Down-to-earth

Yoga kan intimiderend of misschien vaag overkomen, zeker als je er niet zo bekend mee bent. In mijn sessies geen edelstenen, mantra’s zingen die je niet begrijpt of overweldigende hoeveelheden wierook. Wel samen bewegen en ademhalen op een manier die bij jou past.

Mijn opleidingen in Yoga & Yogatherapie

In 2022 heb ik mijn allerlaatste module afgerond van mijn 800-uur durende opleiding tot yoga therapeut. Naast de modules heb ik ook voor 21 trajecten met cliënten supervisie ontvangen van ervaren yoga therapeuten van The Yoga Therapy Institute. Deze opleiding is geaccrediteerd door International Association of Yoga Therapists.

De modules van de Yoga Therapie opleiding waren:

Yoga Therapy – The Yoga Therapy Institute

2019 – Yoga Therapy for muscular skeletal issues & lower back pain clinic 

2019 – Trauma Informed Yoga Therapy

2020 – Yoga Nidra for Yoga Therapy 

2020 – Yoga Therapy for Cardiovascular & Respiratory Issues 

2020 – Yoga Therapy for Digestive Issues 

2020 – Yoga Therapy Foundation

2020 – Yoga Therapy for the Nervous System, degenerative disease & pain clinic

2020 – Yoga Therapy for Anxiety & Depression

2020 – Yoga Therapy for Reproductive system, family & the ageing process 

2021 – Yoga Therapy applications of Asana, Pranayama & Restorative yoga

2021 – Yoga Therapy for Endocrine & Immune system disorders

2021 – Yoga Therapy for Cancer patients & people affected by cancer

2022 – Ayurveda for Yoga Therapy

Overige yoga opleidingen

2022 – Yoga Nidra (50 hr) – Arhanta Yoga

2019 – Restorative Yoga & Mindfulness docentopleiding (50 hr) – De Nieuwe Yogaschool

2017 – Ashtanga / Vinyasa / Poweryoga docentopleiding (200 hr) – Yogapoint Nederland

Overige (online) trainingen

2023 – De polyvagaal theorie in therapie – Deb Dana 

2022 – The healing trauma course – Peter Levine – Sounds True

2022 – Supporting Clients with Long-Covid – Robin Rothenberg – IAYT

2021 – Discovering the Wisdom of Trauma retreat – Gabor Maté – SAND

2018 – Yoga Sequencing Course – Yoga Moves Utrecht

Overige opleidingen

2014 – Social Work (Master’s degree)

2008 – Social Work (Bachelor’s degree)

gecertificeerd yoga therapeut
gecertificeerd yoga therapeut

Vind jij tijd voor jezelf nemen ook zo lastig?

Ik ben je stok achter de deur! Schrijf je in voor de rust reminder en je ontvangt elke maand een oefening in je inbox!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur mij gerust een berichtje!