Anne Elberse

Yogatherapie in Utrecht

Als yogatherapeut in Utrecht help ik jou de stilte in jezelf terug te vinden. Mijn sessies zijn helemaal gericht op jouw lijf, jouw geest en jouw energie.

Yogatherapeut in Utrecht

Zo’n 12 jaar geleden is yoga op mijn pad gekomen. En wat een reis is dat geweest! Van een wekelijkse yogales met een vriendin, naar diverse yogadocenten opleidingen, gevolgd door het geven van 16-20 groepslessen per week. Totdat ik tot de conclusie kwam dat dit mij niet gelukkig maakte. Hoe kon dat nou? Yoga was toch mijn passie? De coronacrisis gaf mij in 2020 de tijd hier bij stil te staan en op zoek te gaan naar een vorm van het delen van yoga die bij mij en mijn visie op yoga past.

En die vorm heb ik gevonden: kleinschalig, persoonlijk, toegankelijk met een focus op yogatherapie. Geen groepslessen meer voor 30 personen in een grote yogastudio. Maar privé sessies om yoga echt toe te kunnen passen op jouw lijf en jouw leven. Dit geeft mij de kans om jou als mens als geheel te kunnen zien. Samen zoeken naar wat bij jou past. Ik help je graag op weg in deze zoektocht!

Inmiddels ben ik gecertificeerd yogatherapeut na het afronden van mijn 800-uurs opleiding aan The Yoga Therapy Institute.

gecertificeerd yoga therapeut

Kenmerkend voor mij

Persoonlijk

Yoga volledig toegespitst op jouw lijf en leven. We maken uitgebreid de tijd om kennis te maken en tussendoor hebben we ook regelmatig contact via whatsapp.

Toegankelijk

Als je overbelast bent of een burn-out hebt is niet elke vorm van yoga geschikt. In mijn yogatherapie en tijdens mijn Zelfzorg Sessies maak ik yoga zo toegankelijk mogelijk. Ook als je last hebt van fysieke- en of pijnklachten ben je van harte welkom.

Down-to-earth

Yoga kan intimiderend of misschien vaag overkomen, zeker als je er niet zo bekend mee bent. In mijn sessies geen edelstenen, mantra’s zingen die je niet begrijpt of overweldigende hoeveelheden wierook. Wel samen bewegen en ademhalen op een manier die bij jou past.

Mijn opleidingen in Yoga & Yogatherapie

In 2022 heb ik mijn allerlaatste module afgerond van mijn 800-uur durende opleiding tot yoga therapeut. Naast de modules heb ik ook voor 21 trajecten met cliënten supervisie ontvangen van ervaren yoga therapeuten van The Yoga Therapy Institute. Deze opleiding is geaccrediteerd door International Association of Yoga Therapists.

De modules van de Yoga Therapie opleiding waren:

Yoga Therapy – 800 hrs Diploma – The Yoga Therapy Institute

2019 – Yoga Therapy for muscular skeletal issues & lower back pain clinic 

2019 – Trauma Informed Yoga Therapy

2020 – Yoga Nidra for Yoga Therapy 

2020 – Yoga Therapy for Cardiovascular & Respiratory Issues 

2020 – Yoga Therapy for Digestive Issues 

2020 – Yoga Therapy Foundation

2020 – Yoga Therapy for the Nervous System, degenerative disease & pain clinic

2020 – Yoga Therapy for Anxiety & Depression

2020 – Yoga Therapy for Reproductive system, family & the ageing process 

2021 – Yoga Therapy applications of Asana, Pranayama & Restorative yoga

2021 – Yoga Therapy for Endocrine & Immune system disorders

2021 – Yoga Therapy for Cancer patients & people affected by cancer

2022 – Ayurveda for Yoga Therapy

Yoga Therapy – Short Courses – The Yoga Therapy Institute

2023 – Exploring the role of Yoga & Yoga Therapy in Eating Disorder Recovery

2023 – Yoga Therapy Tools & Techniques for Anxiety Attacks

2024 – Yoga Therapy for Sacrum Health

2024 – Yoga Therapy Tools for Prevention & Management of Burn-out

Overige yoga opleidingen

2022 – Yoga Nidra (50 hr) – Arhanta Yoga

2019 – Restorative Yoga & Mindfulness docentopleiding (50 hr) – De Nieuwe Yogaschool

2017 – Ashtanga / Vinyasa / Poweryoga docentopleiding (200 hr) – Yogapoint Nederland

Overige (online) trainingen

2023 – De polyvagaal theorie in therapie – Deb Dana 

2022 – The healing trauma course – Peter Levine – Sounds True

2022 – Supporting Clients with Long-Covid – Robin Rothenberg – IAYT

2021 – Discovering the Wisdom of Trauma retreat – Gabor Maté – SAND

2018 – Yoga Sequencing Course – Yoga Moves Utrecht

Overige opleidingen

2014 – Social Work (Master’s degree)

2008 – Social Work (Bachelor’s degree)

gecertificeerd yoga therapeut
gecertificeerd yoga therapeut

Vind jij tijd voor jezelf nemen ook zo lastig?

Ik ben je stok achter de deur! Schrijf je in voor de rust reminder en je ontvangt elke maand een oefening in je inbox!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur mij gerust een berichtje!