Wanneer ga je naar een yogatherapeut?

Wanneer ga je naar een yogatherapeut?

Als ik vertel dat ik mijn eigen yoga therapie praktijk heb, krijg ik vaak veel vragen. En dat is logisch, zo bekend is yoga therapie (helaas) nog niet. Maar daar breng ik graag verandering in!

En daarom deel ik een aantal concrete voorbeelden: wanneer kan yogatherapie iets voor jou zijn? Ik zou nog talloze voorbeelden kunnen noemen, maar post-covid, pijnklachten, burn-outherstel (of preventie) en trauma zijn dingen die ik in mijn praktijk het meest voorbij zie komen:

1. Yoga therapie bij Post-Covid

Als je post-covid klachten hebt, heb je vast vaker het advies gekregen om regelmatig te rusten. En hoe makkelijk dat ook klinkt, écht rusten is lastig!

In de yogatherapie sessies gaan we samen op zoek naar ontspanningsoefening die jou wél rust geven en bouwen we deze rustmomenten in in jouw dag. Volledig afgestemd op waar jij nu staat in jouw proces. 

De sessies zijn eventueel online om energie te besparen.

2. Yoga Therapie bij pijnklachten

Al jaren heb je last van pijnklachten die je leven flink beïnvloeden. Je weet hoe belangrijk het is om te blijven bewegen, maar dit is ook spannend. Want gaat de beweging niet nog meer pijn veroorzaken?

Samen gaan we op zoek naar veilige manieren om te bewegen. Maar werken we ook aan ontspanning middels ademhaling, begeleide meditatie, yoga nidra en andere fysieke oefeningen zoals zelfmassage.

3. Yoga Therapie bij Burn-out herstel

Yoga therapie kan helpend zijn in elke fase van een burn-out, ook om deze te voorkomen. De tools vanuit yogatherapie kunnen jou bijvoorbeeld helpen om ook tijdens het opbouwen van je werkzaamheden goed om te blijven gaan met stress, je grenzen aan te kunnen voelen en het contact met je lichaam te blijven behouden. Je leert ook oefeningen die je onder werktijd kunt doen om bij jezelf in te blijven checken.

Wist je dat veel werkgevers hier ook een financiële bijdrage aan willen leveren?

4. Yoga Therapie bij Trauma

Trauma zet zich vast in je lichaam. En wellicht heb je eerder gesprekken gevoerd met een psycholoog of EMDR geprobeerd. Maar toch merk je nog dat er veel spanning opgeslagen zit in je lichaam.

Dan kan een ‘bottom-up’ manier van werken zoals yoga therapie, waarbij we vooral vanuit het lichaam aan de slag gaan, een mooie aanvulling zijn. Veiligheid, stap voor stap leren voelen en eigen keuzes maken zijn hierin belangrijk.

Yoga Therapie iets voor jou?

Ben je benieuwd wat yoga therapie voor jou kan betekenen? Je kunt hier een gratis kennismakingsgesprek inplannen, dit is geheel vrijblijvend. Je kunt mij ook volgen op Instagram, daar deel ik regelmatig inzichten en oefeningen. 

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur mij gerust een berichtje!