Yogatherapie in Utrecht in een prachtig oud klooster

Yogatherapie in hartje Utrecht

Sinds de zomer van 2021 bevindt mijn yogatherapiepraktijk zich in het prachtige Doelenhuis in hartje Utrecht. Een plek die zelfs veel Utrechters niet kennen omdat het zo verscholen ligt. De praktijkruimte kijkt uit op een prachtige binnentuin waardoor het er ook nog eens heerlijk rustig is. Je kunt de vogeltjes horen fluiten en OK, we horen ook elk kwartier de klokken van de nabijgelegen Nicolaïkerk ?

yoga studio utrecht

Het Doelenhuis in Utrecht

Als je door de rode deur aan de Doelenstraat (een zijstraatje van de Twijnstraat) loopt kom je terecht in deze prachtige binnentuin. Wist je dat je hier zo naar binnen kunt lopen om eens een kijkje te nemen? Alleen de binnentuin bekijken is al de moeite waard! Maar wat voor gebouw is dit Doelenhuis eigenlijk?

Het Doelenhuis is een oorspronkelijk 14e eeuws klooster tussen het Ledig Erf en het Centraal Museum, dat in de negentiende eeuw werd uitgebreid. Na sluiting van het klooster werd het gebruikt als tuchthuis, armenhuis en werkplaats voor psychiatrische patienten. Inmiddels is het Doelenhuis eigendom van Stadsherstel, zij verhuren de kantoren en woningen in dit prachtige pand.

Het pand heeft prachtige hoge ramen en 3 heerlijke rustige binnentuinen. Toen ik een nieuwe plek zocht voor mijn praktijk droomde ik van een plek in de stad maar dan met veel groen en rust. Ik dacht eigenlijk dat dit niet zou bestaan, maar toch wel!

Waarom een yogatherapie praktijk?

Als yogatherapeut werk ik voornamelijk 1-op-1. Dit doe ik ook bij mensen thuis, maar de meeste mensen vinden het fijner om voor yogatherapie naar de praktijk te komen. Juist om ook even uit je normale dagelijks leven te stappen.

En zoals één van mijn klanten laatst zei: ‘De locatie van jouw praktijk sluit zo goed aan bij wie jij bent en wat je doet! Zodra ik hier de binnentuin binnen stap voel ik al dat mijn schouders zachter worden, ik dieper ga ademen, ik ervaar rust!’

yoga utrecht
yoga utrecht

Wat is yogatherapie eigenlijk?

Deze vraag wordt mij als yogatherapeut uiteraard vaak gesteld. Meestal is mijn antwoord: ‘Goede vraag, heb je even?’ Yogatherapie is namelijk niet in één zin samen te vatten. De International Association of Yogatherapist (waar ik ook lid van ben), omschrijft yogatherapie als volgt:

‘Yoga therapy is the process of empowering individuals to progress toward improved health and well-being through the application of the teachings and practices of Yoga’ ~ IAYT

Kijk, nu wordt het al een stukje duidelijker! Binnen yogatherapie integreren we traditionele yoga oefeningen en yogafilosofie met de meer westerse kijk op medische en psychologische klachten en kennis. We zetten de oefeningen in voor een betere gezondheid, je kracht hervinden en het beter omgaan met (psychische of lichamelijke) klachten die spelen.

Wil je meer weten? Lees dan mijn blog ‘Wat is yogatherapie?’

Praktische info

Wil jij ook meer rust in lichaam en geest ervaren? Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek, klik hier om contact op te nemen. Dit gesprek kan in de praktijk plaatsvinden óf online.

In de praktijk zijn alle benodigde yogamaterialen aanwezig. Uiteraard mag je zelf een yogamatje meenemen als je dit fijner vindt. Voor en na de sessie is er altijd ruimte om samen een kopje thee te drinken.

Mijn praktijk bevindt zich op:

Doelenstraat 28A

3512 XJ Utrecht

Check hier de route naar de locatie.

Mijn praktijk is goed te bereiken met fiets en OV. Station Vaartsche Rijn is op een kleine 10 minuten lopen óf je neemt bus 2 van Utrecht Centraal Station (Halte Tolsteegbrug), deze stopt op slechts 1 á 2 minuten van mijn praktijk.

Kom je met de auto? Dan kun je deze het beste parkeren in de parkeergarage Vaartsche Rijn. Houd rekening met betaald parkeren!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur mij gerust een berichtje!