Yogatherapie in het dagelijks leven

Yogatherapie in het dagelijks leven

Je hebt mij vast eerder horen zeggen: Yoga is zoveel meer dan die les die je volgt op je yogamatje! ⁠Voor yoga hoef je écht niet altijd je mat uit te rollen en er een uur op te staan. Ook in drukke weken waarin je jezelf voorbij aan het rennen bent kun je voor jezelf een yogamomentje inbouwen!⁠

Yogatherapie is ook:⁠

❤️ Als je wakker wordt 5 minuten nemen (kan in bed) om een intentie te zetten voor de dag⁠. Misschien wil je deze intentie voor jezelf opschrijven of 3 maal uitspreken in je hoofd.
❤️ Een aantal hele bewuste bewegingen of zonnegroeten doen aan het begin van de dag⁠. Daar hoef je niet eens je matje voor uit te rollen, dit kan ook gewoon in of naast je bed zijn.
❤️ Voor een pittig overleg een paar minuten de tijd nemen om heel bewust naar je buik te ademen om spanning te verminderen⁠. Doe dit bijvoorbeeld als je in de auto zit of vlak voordat je zoom-meeting begint: leg je handen op je onderbuik en breng de adem daar op een vriendelijke manier naar toe. Paar keer zuchten op een uitademing is ook fijn!
❤️ 1 Restorative houding (een heerlijke Savasana volledig ondersteunt door kussens bijvoorbeeld) doen in je lunchpauze of de tijd nemen voor een wandelmeditatie. ⁠

❤️Je kunt je ‘gewone rondje’ wandelen maar met meer aandacht: Wat zie je onderweg? Sta eens stil om te kijken naar een plant, dier of naar het water. Voel je de zon op je gezicht of de wind door je haren? Wat ruik je?
❤️ De tijd nemen om een gezonde maaltijd klaar te maken, een moment nemen om hier dankbaar voor te zijn en met al je zintuigen te genieten van je maaltijd⁠.
❤️ Een (kan heel kort!) avondritueel voor jezelf creeëren om de dag af te sluiten voor je gaat slapen: e⁠en kopje kruidenthee zetten, schrijven, een aantal zachte stretches of een korte meditatie.

Yoga & Yogatherapie in Utrecht e.o.

Vind je het lastig om te beginnen met het inbouwen van dit soort goede gewoontes voor meer balans in je leven of houd je ze niet lang vol? In een aantal yogatherapiesessies kunnen we hier samen aan werken: wat past bij jou? wat heb jij nodig op welk moment van de dag? Meer rust of juist meer kracht? Dit is zo persoonlijk! 

Normaal zijn de kosten van een yogatherapietraject €495,-. I.v.m. het afronden van mijn praktijkstudie kost een yogatherapietraject t/m december 2021 slechts € 375,-! Dit traject bestaat naast de (gratis) intake uit maar liefst 4 privé sessies! Er is beperkt plek dus neem snel contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!