Yoga(therapie) en bijdrage van werkgever

Yoga(therapie) en financiële bijdrage van werkgever

Wist je dat er vanuit vele werkgevers mogelijkheden zijn om een (online) yogacursus of een yogatherapietraject vergoed te krijgen? En dat er voor bedrijven fiscale voordelen zijn als je bedrijfsyoga wil gaan aanbieden?

Bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga valt onder de WKR: de Werkkostenregeling. Dit betekent fiscaal voordeel want een deel van de fiscale loonsom mag ingezet worden als een ‘vrije ruimte’. De werkgever kan hiermee zaken vergoeden waarmee de werknemer privé voordeel heeft. Ook (online) bedrijfsyoga, zowel wekelijkse lessen als een workshop of cursus binnen het bedrijf, valt hier onder!

Op dit moment zijn er nog 2 plekjes vrij voor een gratis kennismakingssessie met bedrijfsyoga. Lijkt dit je wel wat voor jou en je collega’s? Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Privé yogatherapie of cursus met vergoeding

Per bedrijf of CAO zijn de mogelijkheden verschillend maar in diverse CAO’s of bedrijfsregelingen zijn er afspraken vastgelegd over het vergoeden van bijvoorbeeld cursussen of trajecten die ten goede komen aan de ontwikkeling van de medewerker. Bespreek de mogelijkheden met jouw P&O medewerker!

Yogatherapie met gebruik van loopbaanbudget in de welzijnssector

Een voorbeeld is het loopbaanbudget in de welzijnssector: dit is een bedrag van 1,5% van je salaris (inclusief meeruren, vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslag). Dit budget mag je inzetten voor activiteiten die bijdragen aan jouw duurzame inzetbaarheid. Veelal bespreek je met je leidinggevende of de afdeling P&O hoe je dit budget wil inzetten en leg je dit vast in een overeenkomst. Wellicht wordt er wel gevraagd hoe jij denkt dat yogatherapie traject of een yogatherapie cursus een bijdrage levert aan jouw duurzame inzetbaarheid.

Yogatherapie kan een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld:

– beter slapen waardoor jij energieker in je werk zit

– beter om kunnen gaan met (werkgerelateerde) stress klachten

– herstel na of voorkomen van een burn out

– omgaan met pijnklachten

– ontdekken welke richting je op wil in je leven en je loopbaan

– beter leren ademhalen wat talloze positieve effecten heeft op je lijf en geest

Heb je hier als P&O medewerker of als werknemer vragen over? Stuur mij gerust en berichtje, dan neem ik contact met je op!