Moeite met mediteren?

Moeite met mediteren?

Mediteren wordt vaak gezien als dé manier om beter met je stress om te gaan. Maar in mijn praktijk zie ik dat veel (of eigenlijk bijna iedereen) hier veel moeite mee heeft. Mensen raken gefrustreerd dat het ‘niet lukt’ wat eigenlijk voor alleen maar meer stress zorgt.

Laat mij twee grote misverstanden uit de wereld helpen:
1️⃣ Mediteren is niet de enige manier om meer bewustzijn in je leven te creëren.
2️⃣ Mediteren betekent niet dat je je hoofd stil moet krijgen. Mediteren is voor mij de tijd nemen om te observeren, te voelen en te zijn met dat wat er is.

Maar dat is nogal wat als je hoofd overstroomt van de stress of als je door gebeurtenissen in je leven je niet veilig voelt in je eigen lichaam. In dat geval kan meditatie ook een averechts effect hebben en is het belangrijk om eerst weer te leren om contact te maken met je lichaam en je veilig te voelen. 

Yogatherapie voor meer contact met je lijf

Yogatherapie is een prachtig middel om weer contact te leren maken met je lijf. Dit contact ben je misschien verloren door een heftige gebeurtenis in je leven. Op dat moment in je leven was dit afsluiten van je lichaam een overlevingsmechanisme. Maar dit mechanisme kan je ook in de weg zitten: je gaat steeds over je grenzen heen of krijgt bijvoorbeeld fysieke klachten. 

In mijn yogatherapiesessies werk ik traumainformed wat betekent dat ik jou op een zachte en toegankelijke manier begeleid om stap voor stap weer contact te maken met je lijf. Veiligheid staat hierbij altijd voorop. 

Yoga & yogatherapie in Utrecht e.o.

Heb je interesse in yogalessen of yogatherapie? Ik geef mijn sessies in mijn praktijk in het centrum van Utrecht, maar in overleg ook bij jou thuis (mits je in omgeving Utrecht woont) of online. Neem contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek om te kijken of er een klik is!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur mij gerust een berichtje!