Hoe yoga kan helpen bij ‘thuiswerkklachten’

Hoe yoga kan helpen bij ‘thuiswerkklachten’

Als yogatherapeut zie ik in mijn praktijk veel mensen met ‘thuiswerk’ klachten. Misschien denk je dan al snel aan spanning in de schouders of rug of aan RSI vanwege de vele uren achter de laptop. En dat zie ik zeker ook veel voorbij komen. Sommige klanten geven aan per (werk)dag zeker 12 uur te zitten (het op de bank zitten in de avond rekenen we dan ook mee) en van zichzelf te weten dat ze geen goede zithouding hebben.

Maar ook zie ik veel klanten die last hebben van de emotionele gevolgen van het vele thuis zijn:
* Zich eenzaam voelen omdat ze soms dagenlang niemand in het echt spreken
* Geen verbinding voelen met collega’s en daardoor het gevoel van een gedeelde verantwoordelijkheid missen
* Gevoelens van somberheid want ‘elke dag ziet er toch hetzelfde uit’
* Het lastig vinden om zichzelf letterlijk en figuurlijk weer in beweging te brengen na/in de lockdowns waardoor ze nog minder gaan bewegen en meer fysieke klachten krijgen.

In beweging met online bedrijfsyoga

Al sinds de eerste lockdown in 2019 geef ik (een deel van) mijn bedrijfsyoga sessies online. In eerste instantie lijkt het misschien of we vooral op het fysieke aspect focussen en vooral aandacht hebben voor nek, schouder en rugklachten van het vele zitten. Maar (zeker als we wat langer met elkaar aan de slag gaan) is er ook ruimte voor de mentale en emotionele aspecten van het thuiswerken, want yoga is zoveel meer dan alleen de fysieke houdingen! Wat doet dit thuiswerken met je? En kun je die gevoelens die daarbij omhoog komen er laten zijn? Dit doen we bijvoorbeeld door een begeleide meditatie of een schrijfopdracht die ik mee geef.

Wil je alvast een voorproefje? Check onderstaand filmpje voor een 15-minuten sessie op de stoel! Meer lezen over bedrijfsyoga? Dat kan hier

Yogatherapie in Utrecht e.o. of online

In mijn praktijk in een oud klooster in de Utrechtse binnenstad geef ik ook 1-op-1 yogatherapie trajecten. Dit zijn trajecten van 3 of 6 maanden waarin we écht de diepte induiken en ontdekken wat er bij jou zorgt voor disbalans en hoe we dit kunnen voorkomen. Na een traject heb je alle tools in handen om zelf aan de slag te gaan met yoga in het dagelijks leven.

Gratis kennismakingscall

Ben je nieuwsgierig naar bedrijfsyoga óf yogatherapie? Je kunt hier een gratis kennismakingscall boeken waarin we bespreken wat jouw wensen en de mogelijkheden van yoga zijn. Ik spreek je graag!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur mij gerust een berichtje!