Bedrijfsyoga nu ook online!

Online bedrijfsyoga aan de keukentafel

Op dit moment werkt een groot deel van Nederland vanuit huis. Aan de keukentafel of met een beetje geluk heb je een eigen kantoor aan huis. Dit zorgt niet alleen in veel gevallen voor een slechtere werkhouding en bijbehorende klachten als RSI of nek-, schouder- en rugklachten, maar ook voor het vervagen van de grenzen tussen werk en privé. Nog even snel die mailtjes afmaken als de kinderen op bed liggen, of tóch maar aansluiten bij die teams-vergadering, ook al voel je je helemaal niet fit. Hoe blijf je op je grenzen letten in deze situatie en hoe kan yoga hierbij helpen?

 

Online bedrijfsyoga voor meer bewustwording

Yoga is een mooie en toegankelijke tool voor meer bewustwording.

Bewustwording van je lijf: Heb ik spanning in mijn lijf? Zo ja, waar? En welke bewegingen voelen dan goed om dit te verminderen? Hoe zit het met mijn energie?

Bewustwording van je adem: Hoe is mijn adem op dit moment? En hoe is mijn adem tijdens het werk? Wat gebeurt er als ik bewuster, dieper en rustiger ademhaal? Hoe zet ik mijn adem in om mijn energie in balans te houden?

Bewustwording van je geest: Hoe voel ik mij aan het begin van de werkdag? En aan het einde? Hoe ‘druk’ is het in mijn hoofd?

Al deze dingen komen samen in een bedrijfsyoga les. Dit doen we door toegankelijke bewegingen en houdingen (op de stoel, je hebt dus geen yogamat nodig), ademhalingsoefeningen voor meer ontspanning of juist meer focus en energie en begeleide meditaties en visualisaties.

Als je je meer bewust bent van hoe je je voelt, kun je ook betere keuzes maken gedurende de dag. Steeds beter ga je opmerken wat het effect is van je adem of bijvoorbeeld het nemen van rust. En zo werkt de yogales dus ook door in de rest van je (werk)week!

Wanneer online bedrijfsyoga?

In mijn ogen kan elk team of elk bedrijf of dit moment wel een bedrijfsyogales gebruiken. Maar het is specifiek geschikt als er bij jou en je collega’s de volgende issues spelen:

  • rugpijn, zere schouders of RSI klachten
  • stress- en of burnout klachten
  • vermoeidheidsklachten
  • verstoorde werk-privé balans
  • groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor jij en/of je collega’s het werk niet los kunnen laten aan het einde van de dag

Laagdrempelige bedrijfsyoga online

Mijn bedrijfsyoga lessen geef ik sinds het begin van de coronapandemie online. Deelnemen aan deze yogalessen kun je gewoon vanuit huis of vanaf je werkplek, in je gewone kleding. Het enige wat je nodig hebt is een stoel en laptop of tablet met internetverbinding. De houdingen en oefeningen die we doen zijn heel toegankelijk, yoga ervaring is dus absoluut niet nodig.

Willen jullie aan de slag met online bedrijfsyoga? Het gebruik van een zoom-account zit bij de prijs inbegrepen en er kunnen wel 100 teamleden deelnemen. Werken jullie via Teams of een ander online communicatiemiddel? Ook dat is geen probleem!

En maak je geen zorgen over de kwaliteit van de les: ik beschik over een vaste internetverbinding, professionele licht- en geluidsapparatuur en een externe camera!

 

Probeer de Mini Yoga Sessie voor thuiswerkers!

Maak kennis met bedrijfsyoga

Een bedrijfsles wordt helemaal samen met jou en/of jouw team ingericht, zodat het perfect aansluit op jullie wensen. Te denken valt aan een sessie van 30 minuten om de dag energiek te beginnen of een uitgebreide sessie van 60 minuten om de dag af te sluiten. 

De kosten voor een wekelijkse online sessie zijn: €85,- voor een half uur / €125,- voor één uur (prijzen voor bedrijfssessies zijn exclusief btw). Daarnaast is in overleg ook maatwerk mogelijk door bijvoorbeeld een combinatie te maken met privé sessies of een gerichte cursus (zoals Yoga voor Slaapherstel of Yoga & omgaan met stress).

Lijkt dit je wel wat voor jou en je collega’s? Neem contact met mij op om een vrijblijvende afspraak te plannen om de mogelijkheden te bespreken!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur mij gerust een berichtje!