5-weekse cursus: Yoga voor Slaapherstel

Yoga voor Slaapherstel

Zou jij ook beter willen slapen? Uitgeruster wakker willen worden en meer energie hebben gedurende de dag? Deze holistische cursus gericht op het verbeteren van jou slaap leert jou de tools om van binnenuit beter te gaan slapen, zonder dat je daar allerlei hulpmiddelen of slaappillen voor nodig hebt!

Voor wie is deze online slaapcursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die tools wil leren om zelf zijn of haar slaap te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan:
•    Het duurt lang voordat je ’s avonds in slaap valt
•    Je wordt regelmatig ’s nachts wakker en het duurt lang voordat je weer in slaapt
•    ’s Ochtends voel je je niet uitgerust
•    Je hebt (jonge) kinderen waardoor je ’s nachts niet volledig uitrust

{Veel handige oefeningen die mij helpen met inslapen. Ik wist al wel wat over de invloed van voeding en activiteiten overdag op mijn slaap, maar deze cursus heeft mij nog meer verdieping gegeven. Ik heb nu keuzes in manieren om makkelijker in slaap te vallen.{
Linda
{Door deze cursus ben ik vooral bewust geworden van wat we allemaal doen/denken op een dag en welke gevolgen die hebben kunnen voor de nacht. Door een paar simpele oefeningen te doen (dat zijn ze ook echt!) voel ik me een soort van losgekoppeld ervan en ben ik nu meer klaar voor de nacht en dichter bij mezelf in het hier en nu.{
Femke
{Deze cursus heeft mij vooral bewustzijn opgeleverd. Verder kijken naar waar het slecht slapen vandaan komt en dan kijken welke dingen je in het dagelijks leven kunt toepassen die bijdragen aan beter slapen. Maar eigenlijk ook aan ontspannen zijn in het algemeen!{
Esmée
{Echt goede hulpmiddelen om tot slaap te komen!{
Anoniem
{De cursus heeft mij veel opgeleverd! Meer bewustzijn rondom slaap, en op welke factoren ik zelf invloed heb, meer focus op ademhaling en meer focus op rust voor het slapen gaan.{
Cécile

Inhoud van de slaapcursus

 • Toegang tot de online leeromgeving met alle benodigde informatie en uitgewerkte oefeningen. Hier kun je ook vragen en ervaringen uitwisselen met mededeelnemers!
 • 5 Online bijeenkomsten van 75-90 minuten (via Zoom) met o.a.:
  • Een avondserie voor meer rust
  • Passende Restorative houdingen voor het slapen gaan
  • Een ochtendserie voor meer energie
  • Diverse ademhalingsoefeningen voor meer energie of juist meer rust
  • Marma punten (druk punten in je lichaam voor meer ontspanning)
  • Bespreken van de praktische tools zoals het slaapdagboek en de slaaptype
  • Kennis over o.a. slaapsaboteurs, slaapritmes, hersengolven en het sympatisch & parasympatisch zenuwstelsel

  •    Een test: wat is jouw slaaptype? Tijdens de sessies bespreken we passende oefeningen voor elk slaaptype
  •    Een (digitaal) slaapdagboek
  •    Oefeningen en huiswerk in pdf  
  •    Mogelijkheden om tussen de sessies door te sparren of vragen te stellen

  yogatherapie

  Data voor de slaapcursus

  Helaas, de ronde van 1 juni heb je gemist! Maar in september start een nieuwe groep

  Kosten 

  De kosten voor deze cursus zijn € 129,-. Er is voor elke cursus een beperkt aantal Early Bird-plekken vrij voor € 99,-. Wil je hier gebruik van maken? Claim dan snel je plekje op de wachtlijst, dit is geheel vrijblijvend! Geef in je berichtje aan dat het om de wachtlijst voor ‘Yoga voor Slaapherstel’ gaat.

  Veel gestelde vragen

  Is de slaapcursus volledig online?

  Ja! Je kunt de cursus dus volgen vanuit je eigen woon- of slaapkamer. We hebben 5 groepsmeetings via Zoom en daarnaast krijg je toegang tot een digitaal platform waar je de oefeningen kunt terugvinden en met andere deelnemers kunt uitwisselen.

  Ik heb nog nooit yoga gedaan, kan ik meedoen me deze slaapcursus?

  De cursus is zeer geschikt voor mensen die nog nooit yoga hebben gedaan! De houdingen zijn namelijk heel toegankelijk en je hoeft er zeker niet lenig voor te zijn (dat hoef je uberhaupt niet te zijn voor yoga, maar dat is weer een ander verhaal wink). Ik neem alle tijd om de yogahoudingen en ademhalingsoefeningen uit te leggen en we oefenen ze samen. Ook is er zeker ruimte om bepaalde oefeningen te herhalen als ze niet helemaal duidelijk zijn.

  Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou deze cursus mij gaan helpen?

  Allereerst: heel begrijpelijk dat je daar je twijfels over hebt als je zelf al zoveel hebt geprobeerd.

  Deze cursus gaat jou helpen omdat het een holistische insteek heeft: we kijken naar jou als mens, als geheel en alle oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan slecht slapen. Het zijn dus geen simpele praktische tips, ik ga er van uit dat je die allemaal wel weet als slapen al langer een issue voor je is.

  Deels doe je nieuwe kennis op: waarom is rust bijvoorbeeld zo belangrijk voor het slapen gaan? Hoe werkt dat in je lijf?

  Ook is er een deel zelfonderzoek: wat is de reden dat ik slecht slaap?

  Daarnaast krijg je hele praktische tools om tot rust te komen voor het slapen gaan én om meer energie te hebben gedurende de dag.

  Wel is het belangrijk dat je de oefeningen ook zelf toepast in je leven. De cursus is geen wondermiddel waardoor je na 5 weken op magische manier goed slaapt. Jouw eigen rol is dan ook echt belangrijk!

  Ik kan één van de avonden niet, kan ik wel meedoen?

  Dat kan zeker! Wel is het natuurlijk het fijnst als je de sessies allemaal live kunt volgen. Maar lukt dat niet, dan kan ik éénmalig een sessie voor je opnemen en toesturen. Het is dan wel van belang dat je deze kijkt en de oefeningen toepast voordat je aan de volgende sessie deelneemt.

  Krijg ik alle oefeningen op video?

  Alle oefeningen kun je straks terugvinden in het online platform, maar niet allemaal op video. We doen de oefeningen en houdingen samen in de live sessies en je kunt de houdingen terugvinden en uitprinten in een overzichtelijk PDF document.

  De reden hiervoor is dat je op deze manier de oefeningen veel meer en ook sneller eigen maakt. Met een video blijf je toch vooral het tempo en de ademhaling van de docent vasthouden. Ook kun je op deze manier je eigen avond- en ochtendpractice samenstellen qua volgorde en duur én heb je hierbij geen laptop of tablet nodig.

  Te laat! Maar niet getreurd, in september start ronde 3!

  Day(s)

  :

  Hour(s)

  :

  Minute(s)

  :

  Second(s)