Beter slapen met yoga

Tools voor een gezonde nachtrust én een    energieke dag

Ben jij een harde werker en neem je af en toe iets teveel hooi op je vork? Lig je regelmatig wakker van stress én word je ‘s ochtends niet uitgerust wakker? Wil je hier nu echt iets aan gaan doen?

Maar heb je het gevoel dat je

 • hoofd maar niet rustig wordt in de avond?
 • geen idee hebt hoe je je gedachten tot rust brengt?
 • net zo lang afleiding zoekt totdat je in slaap valt?
 • een stok achter de deur nodig hebt om tijd te maken voor jouw ontspanning?

Hoe zou het voor je zijn als je:

 • weet wat je kunt doen om te ontspannen?
 • sneller in slaap kunt vallen (ook als je ‘s nachts wakker wordt)?
 • ‘s ochtends uitgeruster wakker wordt?
 • meer energie hebt om te besteden aan je werk, gezin of om gewoon te genieten?
 • contact hebt met je lijf waardoor je beter voelt wat je nodig hebt?

Beter Slapen met Yoga gaat jou hierbij helpen

In deze 5-weekse online cursus leer ik jou alle tools om tot rust te komen in de avond én de ochtend te starten met nieuwe energie. Zodat jij je energie kunt gebruiken voor de dingen die jij écht belangrijk vindt in het leven. 

In 5 avonden lang leer ik je op een ontspannen manier een hele berg oefeningen vanuit yoga(therapie) zoals meditatie en ademhaling die jou gaan helpen om beter te slapen. Waardoor jij de tools in handen hebt om je slaap en energiebalans in eigen hand te nemen!

Veel slaapapps, slaappillen of andere middeltjes zoals essentiele oliën beloven je een directe slaapverbetering. Heel eerlijk? Ik geloof daar niet in. Slecht slapen heeft áltijd een diepere oorzaak. Beter slapen met yoga is daarom ook geen ‘magic pill’. En ja, je zult er zelf ook iets voor moeten doen om beter te slapen. Maar doordat we ook aan de slag gaan met onderliggende oorzaken van slecht slapen, oude patronen doorbreken én nieuwe, gezonde, patronen aan je dag toevoegen leer je duurzame tools die je je leven lang kunt blijven inzetten.

Nog even voorstellen

Mijn naam is Anne en ik ben yogadocent én yogatherapeut. Jaren lang heb ik gewerkt als sociaal werker, een baan waar ik uiteindelijk niet écht gelukkig van werd. Meerdere keren zat ik tegen een burn-out aan. Slecht slapen, snel in paniek raken… Altijd maar aan staan en voor anderen zorgen putte mij uit. Gelukkig was ik in die tijd al bekend met yoga, wat mij hielp om op tijd aan te voelen dat ik echt dingen moest gaan veranderen.

Na diverse yogadocent opleidingen besloot ik een aantal jaar terug een rigoreuze keuze te maken: ontslag nemen van mijn vaste baan en gaan voor mijn passie. Yoga geven én starten met een yogatherapie opleiding. De beste keuze ever! Inmiddels heb ik een eigen praktijk (op één van de mooiste plekken van Utrecht) waar ik 1-op-1 yogatherapie geef en daarnaast begeleid ik een aantal groepslessen en cursussen. Altijd kleinschalig en persoonlijk.

Waarom Beter Slapen met Yoga?

In mijn praktijk geven bijna alle klanten aan last van slaapproblemen te hebben, vaak gekoppeld aan stress, maar ook door bijv. pijnklachten. Slecht slapen is dan ook vaak een signaal dat er andere dingen aan de hand zijn. Daarom deze cursus! Omdat ik geloof dat beter slapen en meer energie een belangrijke (eerste) stap is naar meer bewustzijn en gezondheid in je leven!

 

Wat leer je in Beter slapen met yoga?

Tijdens deze cursus leer je welke factoren invloed hebben op jouw slaap en het belang van rust nemen. Je leert welke yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditaties bij kunnen dragen aan deze rust. Ook leer je wat je vooral níet moet doen als je beter wil slapen én wat dieperliggende oorzaken zijn van jouw slaap/energieproblemen.

Het programma is inclusief:

 • 5 online live sessies via Zoom in een kleine groep en voldoende ruimte voor vragen
 • online leeromgeving met alle oefeningen
 • slaapdagboek
 • slaaptypequiz
 • toegespitste oefeningen op jouw slaaptype
 • besloten facebook groep om ervaringen en tips uit te wisselen
 • mogelijkheid voor 1-op-1 momentje
 • bovendien ontvang je als BONUS een heerlijke Yoga Nidra audio

Modules

1. Contact met je lijf

Voel jij vaak spanning in je lijf? Of merk je dat je het moeilijk vindt om te voelen wat er in je lijf gebeurt? Je leert je lijf als ingang te gebruiken om rust te ervaren

2. Repareer je rust

Naast kennis over de werking van je zenuwstelsel gaan we nog dieper in op rust en vooral op de invloed van de ademhaling.

3. Mentale verwerking

Je kent het wel: lig je rustig in bed, wil je hoofd niet stil worden. Hoe kun je de tijd nemen om je dag te verwerken voordat je naar bed gaat?

4. Omgaan met emoties

Deze week staat het identificeren en omgaan met emoties centraal. Ook leren we o.a. de ‘Emotional Release Technique’.

5. De diepere lagen

We blikken terug op het programma maar duiken ook in de vraag: Wil mijn slapeloosheid mij iets duidelijk maken? En zo ja, wat?

In de live sessies:

 • Is er ruimte voor vragen en uitwisseling
 • Bespreken we het huiswerk zoals het slaapdagboek en de slaaptypequiz
 • Deel ik mijn kennis met jullie op het gebied van slaapsaboteurs, slaapcycli, het belang van rust én een vleugje yogafilosofie
 • In het bijzonder brengen we de kennis in de praktijk en leren we:
  • de simpele slaap serie
  • restorative yoga houdingen
  • ochtend serie voor energie
  • gebruik van marma punten
  • diverse ademhalingsoefeningen voor energie of rust
  • verschillende mediatievormen beoefenen

Beter slapen met yoga

De 3e (en vernieuwde) ronde van Beter slapen met yoga start is donderdag 27 januari van start gegaan. Wil je op de hoogte gehouden worden over de startdatum van een volgende serie (waarschijnlijk najaar 2022)? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier!

Dit zeggen anderen

{Alles wordt helder en rustig uitgelegd door Anne! Fijn als je nog nooit yoga hebt gedaan!
Lotte
{Fijne cursus die mij inzicht heeft opgeleverd onder begeleiding van een deskundige cursusleidster.
Marie-Anne
{Deze cursus heeft mij nieuwe tools gegeven om mijn slaap, stress en energie te beïnvloeden.
Sabijn
{Veel handige oefeningen die mij helpen met inslapen. Ik wist al wel wat over de invloed van voeding en activiteiten overdag op mijn slaap, maar deze cursus heeft mij nog meer verdieping gegeven. Ik heb nu keuzes in manieren om makkelijker in slaap te vallen.
Linda
{Door deze cursus ben ik vooral bewust geworden van wat we allemaal doen/denken op een dag en welke gevolgen die hebben kunnen voor de nacht. Door een paar simpele oefeningen te doen (dat zijn ze ook echt!) voel ik me een soort van losgekoppeld ervan en ben ik nu meer klaar voor de nacht en dichter bij mezelf in het hier en nu.
Femke
{Deze cursus heeft mij vooral bewustzijn opgeleverd. Verder kijken naar waar het slecht slapen vandaan komt en dan kijken welke dingen je in het dagelijks leven kunt toepassen die bijdragen aan beter slapen. Maar eigenlijk ook aan ontspannen zijn in het algemeen!
Esmée
{Echt goede hulpmiddelen om tot slaap te komen!
Anoniem
{De cursus heeft mij veel opgeleverd! Meer bewustzijn rondom slaap, en op welke factoren ik zelf invloed heb, meer focus op ademhaling en meer focus op rust voor het slapen gaan.
Cécile

Veel gestelde vragen

Ik heb nog nooit yoga gedaan, kan ik meedoen met de cursus?

De cursus is zeer geschikt voor mensen die nog nooit yoga hebben gedaan! De houdingen zijn namelijk heel toegankelijk en je hoeft er zeker niet lenig voor te zijn (dat hoef je uberhaupt niet te zijn voor yoga, maar dat is weer een ander verhaal wink). Ik neem alle tijd om de yogahoudingen en ademhalingsoefeningen uit te leggen en we oefenen ze samen. Ook is er zeker ruimte om bepaalde oefeningen te herhalen als ze niet helemaal duidelijk zijn.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit mij gaan helpen?

Allereerst: heel begrijpelijk dat je daar je twijfels over hebt als je zelf al zoveel hebt geprobeerd.

Deze cursus gaat jou helpen omdat het een holistische insteek heeft: we kijken naar jou als mens, als geheel en alle oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan slecht slapen. Het zijn dus geen simpele praktische tips, ik ga er van uit dat je die allemaal wel weet als slapen al langer een issue voor je is.

Deels doe je nieuwe kennis op: waarom is rust bijvoorbeeld zo belangrijk voor het slapen gaan? Hoe werkt dat in je lijf?

Ook is er een deel zelfonderzoek: wat is de reden dat ik slecht slaap?

Daarnaast krijg je hele praktische tools om tot rust te komen voor het slapen gaan én om meer energie te hebben gedurende de dag.

Wel is het belangrijk dat je de oefeningen ook zelf toepast in je leven. De cursus is geen wondermiddel waardoor je na 5 weken op magische manier goed slaapt. Jouw eigen rol is dan ook echt belangrijk!

Ik kan één van de avonden niet, kan ik wel meedoen?

Dat kan zeker! Wel is het natuurlijk het fijnst als je de sessies allemaal live kunt volgen. Maar lukt dat niet, dan kan ik éénmalig een sessie voor je opnemen en toesturen. Het is dan wel van belang dat je deze kijkt en de oefeningen toepast voordat je aan de volgende sessie deelneemt.

Krijg ik alle oefeningen op video?

Alle oefeningen kun je straks terugvinden in het online platform, maar niet allemaal op video. We doen de oefeningen en houdingen samen in de live sessies en je kunt de houdingen terugvinden en uitprinten in een overzichtelijk PDF document.

De reden hiervoor is dat je op deze manier de oefeningen veel meer en ook sneller eigen maakt. Met een video blijf je toch vooral het tempo en de ademhaling van de docent vasthouden. Ook kun je op deze manier je eigen avond- en ochtendpractice samenstellen qua volgorde en duur én heb je hierbij geen laptop of tablet nodig.

Ik slaap lang niet elke avond slecht, heb ik dan ook wat aan het programma?

Zeker weten! Grote kans dat je wakker ligt vanwege spanning en zorgen. En gelukkig dus niet elke avond, maar ook al is het maar sporadisch, vervelend is het wel! Tijdens het programma leer ik je tools die je kunnen helpen om tot rust te komen voor het slapen gaan en sneller in te slapen.

Komt er nog een volgende ronde van dit programma?

Ja die komt er zeker maar ik weet nog niet wanneer, waarschijnlijk pas begin 2022. Uiteraard mag je dan ook meedoen maar houd er wel rekening mee dat de prijs van de cursus waarschijnlijk gaat verdubbelen! En nee, dat zeg ik niet alleen zodat jij je nu gaat aanmelden.

De cursus kost je nu ongeveer evenveel als 5 losse yogalessen (zijn in Utrecht zo €19,- per stuk) terwijl je hier zoooo veel meer waarde krijgt in 5 weken tijd: tools die je je leven lang toe kan passen! Ik realiseer mij dus dat €99,-/€ 129,- redelijk underpriced is dus gaat veranderen 😊!