Anne Elberse

Ik help jou de stilte in jezelf terug te vinden. Mijn sessies zijn helemaal gericht op jouw lijf, jouw geest en jouw energie.

Hallo, ik ben Anne Elberse

Zo’n 12 jaar geleden is yoga op mijn pad gekomen. En wat een reis is dat geweest! Van een wekelijkse yogales met een vriendin, naar diverse yogadocenten opleidingen, gevolgd door het geven van 16-20 groepslessen per week. Totdat ik tot de conclusie kwam dat dit mij niet gelukkig maakte. Hoe kon dat nou? Yoga was toch mijn passie? De coronacrisis gaf mij in 2020 de tijd hier bij stil te staan en op zoek te gaan naar een vorm van het delen van yoga die bij mij en mijn visie op yoga past.

En die vorm heb ik gevonden: kleinschalig, persoonlijk, toegankelijk met een focus op yogatherapie. Geen groepslessen meer voor 30 personen in een grote yogastudio. Maar kleine groepjes waarin we elkaar kennen en privé sessies om yoga echt toe te kunnen passen op jouw lijf en jouw leven. Dit geeft mij de kans om jou als mens als geheel te kunnen zien. Samen zoeken naar wat bij jou past. Ik help je graag op weg in deze zoektocht!

In yogatherapie komt mijn ervaring als yogadocent én als sociaal werker mooi samen

Ik woon én werk in de Utrechtse wijk Hoograven waar ik mij helemaal thuis voel!

Kenmerkend voor mij

Persoonlijk

Yoga volledig toegespitst op jouw lijf en leven. Als ik in groepen werk zijn die altijd klein zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en we elkaar kunnen leren kennen. Werken we één-op-één dan hebben we eerst een uitgebreid kennismakingsgesprek.

Toegankelijk

Kun je door een fysieke of mentale klachten geen yogales vinden die bij je past? Of voel je je er niet op je gemak? Zowel voor privé als groepslessen ben je bij mij van harte welkom. Voor, tijdens en na de les denk ik met je mee hoe we de les passend kunnen maken voor jou.

Down-to-earth

Yoga kan intimiderend of misschien vaag overkomen, zeker als je er niet zo bekend mee bent. In mijn sessies geen edelstenen, mantra’s zingen die je niet begrijpt of overweldigende hoeveelheden wierook. Wel samen bewegen en ademhalen op een manier die bij jou past.

Mijn opleidingen

In 2022 rond ik mijn allerlaatste module af van mijn 850-uur durende opleiding tot Yogatherapeut. Tot die tijd ontvang ik supervisie van ervaren yogatherapeuten van The Yoga Therapy Institute.

Onderstaande modules heb ik afgerond:

Yoga Therapy – The Yoga Therapy Institute

2019 – Yoga Therapy for muscular skeletal issues & lower back pain clinic 

2019 – Trauma Informed Yoga Therapy

2020 – Yoga Nidra for Yoga Therapy 

2020 – Yoga Therapy for Cardiovascular & Respiratory Issues 

2020 – Yoga Therapy for Digestive Issues 

2020 – Yoga Therapy Foundation

2020 – Yoga Therapy for the Nervous System, degenerative disease & pain clinic

2020 – Yoga Therapy for Anxiety & Depression

2020 – Yoga Therapy for Reproductive system, family & the ageing process 

2021 – Yoga Therapy applications of Asana, Pranayama & Restorative yoga

2021 – Yoga Therapy for Endocrine & Immune system disorders

2021 – Yoga Therapy for Cancer patients & people affected by cancer

Yoga opleidingen

2019 – Restorative Yoga & Mindfulness docentopleiding (50 hr) – De Nieuwe Yogaschool

2017 – Ashtanga / Vinyasa / Poweryoga docentopleiding (200 hr) – Yogapoint Nederland

Overige opleidingen

2014 – Social Work (Master’s degree)

2008 – Social Work (Bachelor’s degree)

Wil je yoga meer onderdeel maken van je dagelijks leven?

Schrijf je in voor mijn wekelijkse inspiratiemail. Dan ontvang je elke maandag een leuke oefening, houding of tip in je inbox!